Tunnelmia Vuoden 2023 SoTeTiTe-päiviltä ja Prekonferenssista

Perinteiset SoTeTiTe-päivät järjestettiin 20.4, tällä kertaa Tieteiden talolla, Helsingissä. Tänä vuonna uutuutena oli edellisenä päivänä alan jatko-opiskelijoille suunnattu prekonferenssi, joka järjestettiin yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston (UEF) sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan oppiaineen kanssa. Molemmat päivät keräsivät mukavasti osallistujia ja paikkana Tieteiden talo sai paljon positiivista palautetta.

Prekonferenssin aloitti Keynote-puheenvuorolla emeritaprofessori Kaija Saranto historiakatsauksella sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan väitöskirjoista. Tämän jälkeen jatko-opiskelijat esittelivät omaa väitöstutkimustaan. Verkostoituminen ja palautteen saaminen omasta tutkimuksesta on tärkeää väitöskirjatutkijoille. Prekonferenssi antaa myös mahdollisuuden uusille ideoille ja keskustelun avauksille. Toivottavasti jatkossa prekonferenssi tavoittaisi laajemmin väitöskirjatutkijoita eri yliopistosta. Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojenkäsittelyyn liittyvää tutkimusta tehdään tänä päivänä monella ei tieteenalalla.

Järjestyksessään 25. Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojenkäsittelyn tutkimuspäivät olivat tänä vuonna teemaltaan: Tiedon laatu johtajan, sote-asiakastyön tekijän ja asiakkaan näkökulmasta. Tutkimuspäivät olivat osin myös kansainväliset. Iltapäivällä saimme vieraaksi Ruotsin Swedish Federation of Medical Informatics- yhdistyksen jäseniä, jotka esittelivät omaa toimintaansa sekä alan koulutus mahdollisuuksia Ruotsissa. Päivän jälkeen jatkettiin verkostoitumista illallisella.

 

Kaikki SoTeTiTe päivien esitykset ovat luettavissa Finnish Journal of Ehealth and Ewelfare (FinJeHew)-lehden numerosta Vol 15 Nro 2 (2023).