Hallituksen kokousmuistio 16.10.14

STTY:n hallituksen kokouksen muistio 16.10.2014

Aika: klo 16.30-18.05

Paikka: Lync-online

Läsnä: Kristiina Häyrinen, Juha Mykkänen, Kauko Hartikainen, Pia Järvinen-Hiekkanen, Ritva Karjalainen-Jurvelin (n. klo 17 alkaen)

 

Aihe: webbisivut ja IMIA-asia

 

1. Käytiin läpi uudistuneet webbisivut. Olennaiset asiat:

A) Pia lähettää Harri Salolle toiveita ja huomioita:

Juha Mykkänen ei pääse tunnuksillaan päivittämään sivuja

Kauko Hartikainen ei pääse jäsenrekisteriin, se menee kirjautumissivulle, mutta siitä ei pääse tunnukset laittamalla eteenpäin, sama kristiinalla. He käyttivät niitä hlökohtaisia tunnuksia. Minun jarvipi:lla pääsi kyllä

Miten etusivulla olevaa tutkimuspäiväbanderollia päivitetään? Kun avaa sen muokkaa, niin sitä ei tule esiin. Olisi tarvetta laittaa sinne kevään tutkimuspäivistä tieto

Jäsenalueella oleva Koulutukset-sana on hieman hämäävä, sivun otsikko on jäsenedut. Sivulla on jäsenille kuuluvaa asiaa, eli tuo lehtietu ja koulutuksia. Mikähän tuo ylätason otsikko voisi olla?

Voisitko pitää meille lyncillä ”apukoulun” päivittämisestä, erityisesti tuosta uudesta back-endistä. Meillä olisi tarvetta ladata tiedostoja. Emme ole keksineet, miten niitä voisi varsinaisten sivustojen kautta tehdä. Katso tästä kustannusarvio.

Haluaisimme etusivulle sellaisen Uutisarkiston. Se olisi hyvä olla sellainen, että sivun alaosassa olisi joku ”nappula” jota painamalla alaosa laajentuisi ja vanhat jutut tulevat esiin. Me itse siirtäisimme sinne sitten vanhentuneet jutut. Minkälainen kustannusarvio olisi tuon nakertamisesta?

B) Lisäksi kävimme läpi muuta:

– Kun tehdään tekstiin linkki jonnekin, hyvä tapa on laittaa määrite ”avaa uuteen ikkunaan”, jos se osoittaa stty:n sivujen ulkopuolelle. Sama asia, jos linkki avaa jonkun dokumentin.

– Linkki kannattaa liimata johonkin sanaan, ei itse URLiin.

– Kun tuodaan tekstiä liimaan-leikkaan -periaatteella, teksti kannattaa käyttää notepadin kautta, jotta muotoilut häviävät. Ne sekoittavat helposti sivua.

– Kun etusivun ajankohtaisia päivitetään, laitetaan ensiriville päivämäärä

– Kristiina päivittää IMIA-EFMI -asiat

– Pia päivittää tutkimuspäiväosion

– Muistiot tehdään tästä lähtien suoraan jäsenalueen kokoukset -osioon

2. IHE-Finland -asia

Juha toi esiin IHE-Finlandin perustamiseen liittyvän lisätarpeen:

Tässä tietoa IHE International liittymisestä, joita tarvitaan kutsutuilta IHE Finland Sponsoriorganisaatioilta jotta IHE Finland saa ”virallisen statuksen”.

”Invited National Sponsor”ien toivotaan liittyvän myös HL7 International jäseneksi kv-hakemusta varten.

IHE International jäsenyys ei maksa mitään. Liittyminen on siis ilmaista mutta vaatii allekirjoituksen (+ sähköisen ja erikseen myös allekirjoitetun lomakkeen lähettämisen) ja sitoutumisen governance-sääntöihin.

Lisätietoja ja liittymislomake: http://www.ihe.net/join/

Liittymisen yhteydessä kysytään onko tarkoituksena tukea deployment committee:ta, johon silloin vastataan myönteisesti.

Deployment Committee Sponsor kohtaan liittyminen.

IHE-jäsenlistauksissa on sinällään monia STTY:n tyyppisiä toimijoita eri maista.

=> sovittiin, että Kristiina tekee STTY:n osalta liittymishakemuksen

 

Muistion kirjasi Pia Järvinen-Hiekkanen